نحوه استفاده از مزور در آزمایشگاه چگونه است؟
نحوه استفاده از مزور از جمله مهم ترین مواردی است که در زمان کار با این وسیله مهم آزمایشگاهی باید در ارتباط به آن دقت کرد. برخی از افراد این تصور را دارند که کار کردن با مزور سخت است اما اگر این مطلب را تا پایان مطالعه کنید، متوجه می شوید که نحوه استفاده از مزور، آنچنان هم سخت و دشوار نیست. در این مقاله از سری مقالات آویژه سعی داریم شما را بیشتر با شیوه کار کردن با مزور آشنا کنیم.
مزور ازمایشگاهی چیست؟
شاید بهتر باشد قبل از اینکه به سراغ نحوه استفاده از مزور در آزمایشگاه برویم کمی با خود این محصول آشنا شویم. مزور یا قیمت استوانه مدرج یکی از ابزارهای مهم آزمایشگاهی به شمار می رود که برای اندازه گیری حجم مایعات با دقت بالا مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این استوانه به عنوان نشانگر سطح مایع یا جامدات عمل خواهد کرد و از خطوط مدرجی برای نشان دادن حجم مواد در آن استفاده می کنند. استوانه های مدرج لوله های بلند و باریکی هستند که ته آنها بسته بوده و سر این لوله را به صورت باز طراحی کرده اند. با کمک یک پایه پلاستیکی می توان این استوانه را به صورت ایستاده قرار داد. به جهت اینکه مایعات به آسانی از لوله خارج شوند، در قسمت سر آن آبریزی طراحی شده است. مزور آزمایشگاهی هم مانند دستگاه تقطیر شیشه ای نقش مهمی در آزمایشگاه ها دارد.
همه چیز در مورد مزور
چگونه از مزور استفاده کنیم؟
مزور یا همان استوانه مدرج از وسایلی است که در آزمایشگاه ها به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. شیوه استفاده دشواری ندارد و تنها کافیست با نحوه استفاده از مزور آشنا شوید تا بتوانید در هر زمانی که لازم است از این وسیله به درستی استفاده کنید. برای اندازه گیری حجم مواد لازم است به صورت زیر عمل کنید:
- ابتدا مزور را با آب و صابون بشویید و آن را تمیز کنید
- استوانه مدرج را روی یک صفحه صاف قرار دهید و با کمک پایه های قابل تنظیم آن را در جای مناسب قرار دهید
- حال مواد مورد نظر را با دقت درون مزور بریزید
- برای اندازه گیری دقیق حجم مواد باید به سطح آن در استوانه نگاه کنید و خطی را که با سطح مواد داخل استوانه موازی است، بخوانید.
- بعد از تمام شدن آزمایش مزور را بشویید.
کاربردهای مزور
نحوه استفاده از مزور را بیان کردیم حال بهتر است کمی در ارتباط با کاربردهایی که این استوانه مدرج دارد هم صحبت کنیم. استفاده از مزور در آزمایشگاه ها برای اندازه گیری حجم مایعات و البته مشخص کردن حجم جامدات رایج است. موضوعی که سبب شده این وسیله بسیار مورد استفاده قرار بگیرد این است که هر جسمی برای اینکه در شرایط مختلف بکارگیری شود لازم است تا یک اندازه دقیق از آن را داشته باشیم. بهترین گزینه برای این اندازه گیری دقیق بهره گیری از استوانه های مدرج است که در آزمایشگاه ها مشاهده می شود. شما می توانید جهت استعلام قیمت ارلن مایر و یا قیمت بشر، با کارشناسان آویژه در تماس باشید.
تهیه محلول های دقیق با حجم مشخص برای آزمایش های شیمیایی و بیولوژیکی، مشخص کردن غلظت محلول ها با بهره گیری از استوانه مدرج و ترکیب آنها با محلول های دیگر را می توانیم از دیگر کاربردهای مهم مزور بدانیم.
ویژگی های مزور آزمایشگاهی
ویژگی های بسیار مختلفی را می توانیم برای مزور آزمایشگاهی بیان کنیم. از مهمترین آنها در ارتباط با حجم و سایزهای مختلف می باشد که تولید و روانه بازار می شوند. درجه بندی این محصولات از ۵ تا ۱۰۰۰ میلی لیتر بوده که سبب شده تفاوت هایی را با یکدیگر داشته باشند. علاوه بر این از مهمترین موضوعاتی که از ویژگی های بسیار مهم استوانه مدرج به شمار می آید این است که خطای اندازه گیری آن ها حدود یک دهم میلی لیتر بوده و از ارلن و بشر دقت بسیار بیشتری را دارند. تمام این موارد دست به دست هم داده اند تا اهمیت استفاده از مزور را بیشتر بدانیم و برای اندازه گیری مواد مختلف از هر کدام که مناسب تر است استفاده کنیم.
همانگونه که می دانید آویژه یکی از بهترین و مناسب ترین وبسایت های فروش تجهیزات آزمایشگاهی است که شما می توانید به سادگی برای خرید بالن ژوژه و تجهیزات آزمایشگاهی دیگری مثل خرید بورت اتوماتیک به راحتی تهیه و استفاده کنید.
انواع مزور آزمایشگاهی
به صورت متداول این استوانه ها را از شیشه یا پلاستیک می سازند. مزورهای پلاستیکی از مقاومت بیشتری برخوردار هستند و وزن کمتری هم دارند. اگر می خواهید اندازه گیری خیلی دقیق تری داشته باشید مزور های شیشه ای برای این کار بهتر هستند. در ساخت مزورهای پلاستیکی به صورت متداول از پلی پروپیلن و پلی متیل پنتان استفاده خواهد شد. استوانه های مدرجی که از جنس پلی متیل پنتان تولید می شوند نسبت به مزورهای ساخته شده از پلی پروپیلن شفاف تر هستند.
اما اگر بخواهیم در ارتباط با مقاومت این دو جنس صحبت کنیم لازم است بدانید مزور های پلی پروپیلن از مقاومت بسیار بهتری در برابر گرما و مواد شیمیایی برخوردار هستند. مزورهای شیشه ای در معرض خطر شکستن بوده و کمی کار با آنها به دقت بیشتری نیازمند است. البته مزور های شیشه ای مانند پیپت حبابدار مقاومت بالایی در مواجهه با واکنش های شیمیایی دارند؛ اما از معایبی که دارند می توانیم به وزن زیاد آنها اشاره داشته باشیم.
با توجه به نوع موادی که قصد دارید اندازه گیری کنید، می توانید هر کدام از انواع مزورها را که نام بردیم و برای کار شما مناسب تر است را استفاده کنید تا در حین کار مشکلی برای شما به وجود نیاید.
سخن پایانی
“نحوه استفاده از مزور” از جمله مهمترین موضوعاتی است که در زمان کار کردن با این وسیله ذهن کاربر را به خود مشغول می کند. قطعاً نقشی که این استوانه های مدرج در آزمایشگاه ها دارند را نمی توان نادیده گرفت و از این رو شیوه کار کردن با آنها را لازم است اشخاصی که در آزمایشگاه ها کار می کنند به درستی بدانند. این وسیله برای اندازه گیری دقیق حجم های مختلف از جمله مایعات و جامدات بسیار ضروری بوده و سبب شده تا آزمایش ها به صورت دقیق و با کمترین خطا شکل بگیرند. در صورتی که برای تهیه استوانه آزمایشگاهی نیاز به راهنمایی دارید، می توانید با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید و مشاوره های این کارشناسان را در خرید و تهیه مزور بکار بگیرید. اگر در خصوص کار کردن با مزور تجربه ای دارید، می توانید آن را با ما به اشتراک بگذارید.
این مطلب رو به اشتراک بگذار...